Kai kuriems žmonėms yra lemta tapti išradėjais. Toks buvo ir šveicaras Ericas Favre (g.1947 m.), NESPRESSO kavos aparatų ir technologinės sistemos kūrėjas, kurio didžiausias nuopelnas žmonijai yra vienkartinių ir dozuotų kavos porcijų išradimas – to, ką mes šiandien esame įpratę vadinti „kavos kapsulėmis“.   Istorija teigia, kad jei Ericas Favre nebūtų vedęs italės, pasaulis dar ilgai lauktų NESPRESSO. Išties, būtent jo žmonos Anna-Maria nuolatinės dėl to, kad šveicarai nemoka gaminti „geros kavos“, atvedė Ericą prie genialaus išradimo. Asmeninė įžeisto vyro ambicija tapo kavos revoliucijos pradžia. Sykį lankydamas Romoje, E.Favre atkreipė dėmesį į neišvaizdžią kavinę pavadinimu „Caffe Sant‘Eustachio“, kuri buvo apgulta žmonių, kantriai laukiančių eilėje paragauti visame mieste garsėjančios espresso kavos. Legendinėje Romos kavinėje įdėmiai stebėdamas baristą, Ericas suvokė dvi skanios espresso paslaptis – pirma, ypatingai tiksliai dozuojamas kavos miltelių kiekis, antra, milteliai buvo ne iškart sumaišomi su karštu vandeniu, o prieš tai keletą kartų apipurškiami karštais garais. Šių pastebėjimų dėka Erico galvoje gimė dvi genialios idėjos – sukurti tiksliai dozuotos kavos pakuotę bei espresso aparatą tokį, kurio pagalba kiekvienas žmogus galėtų mėgautis geros kokybės kava savo namuose.  Grįžęs į Šveicariją, E.Favre greitai sukūrė hermetišką vyriškos skrybėlės, „katiliuko“, formos kapsulę, o 1976 metais pristatė pirmąjį savo sukurtą espresso aparatą – keistos formos agregatą, apraizgytą daugybe vamzdelių bei cilindrų. Aparatas, ne didesnis už dulkių siurblį, gamino gerą kavą iš E.Favre sukonstruotų “porcijų”. Nors iš pradžių buvo abejojama, ar dozuojama kava prigis, ar pajėgs atitikti individualų skonį,  tačiau šiandien kaip tik tokia kava mėgaujamasi kone kiekvienuose namuose.